Buskøy - en liten perle i havgapet i Nord-Solund

Muligheter for overnatting og leie av lokaler i historiske omgivelser.

Buskøy

Opplev Buskøy - bli kjent med historien, kjenn på atmosfæren og nyt den vakre naturen helt ute i havgapet i Nord-Solund.

Buskøyhola

Det er merket tursti til Buskøyhola på østsiden av øya

Kaiboden

Kaiboden ble bygget i 2019

Kilenotfiske

Kilenotfisket ble holdt i hevd inntil myndighetene forbød fisket fra 2021

Langfallet

Langfallet er en god fiskeplass

Gårdsmuseet

Vi har laget et eget gårdsmuseum i den gamle sjøbua

Buskøy - et gammelt handelssted med historie tilbake til begynnelsen av 1600-tallet

Opplev den vakre naturen, turstiene, stillheten og atmosfæren på det gamle handelsstedet. Vi har restaurert det gamle sveitserhuset og hagen sammen med naustet og de gamle sjøhusene. Samtidig har vi samlet en del av stedets historie og en del gjenstander i vårt gårdsmuseum på kaia og i de gamle sjøhusene. 

Vi kan tilby overnatting i det gamle sveitserhuset på Buskøy. Her kan du bo i historiske omgivelser og oppleve atmosfæren og finne roen på det gamle handelstedet helt ute i havgapet. Vi har forsøkt å ta vare på husets sjel samtidig som leilighetene har en god standard. 

Vi kan kan også tilby utleie av lokaler til mindre arrangementer. Her kan deltakerne/gjestene få oppleve atmosfæren i de gamle husene og finne roen på det gamle handelstedet. Det er noe vi er sikre på at deltakerne/gjestene garantert vil huske.

I forbindelse med utleie av leilighetene på Buskøy er det mulig å bli med lokalrutebåten på øyhopping til naboøyene i Nord Solund eller en kan bli med lokalbåten til Hersvik og ta bilen til Hardbakke. Fra Hardbakke er det mulig å bli med postrutebåten på øyhopping til Gåsvær og Bulandet. I sommerhalvåret går det turer fra Hardbakke til Utvær på lørdager.

Det er også mulig å leie båt til fiske og utforskning av øyene rundt Buskøy på egenhånd.

Det er merket turløyper på øya. Langs turløypene kan øya og den vakre naturen utforskes på egenhånd, det kan fotograferes og en kan nyte den vakre utsikten langs turløypene, eller du kan oppleve de skiftende naturkreftene og få et lite glimt av dramaene som utspiller seg i naturen, blant sjøfugl, havdyr og fisk.

Send oss gjerne en forespørsel med dine ønsker så vil vi komme tilbake med forslag til opplegg og priser for oppholdet og/eller arrangementet ditt.

Karin og Roar Gustavsen

Navn*
E-postadresse*
Melding*