Buskøy - en liten perle i havgapet i Nord-Solund

Muligheter for overnatting og leie av lokaler i historiske omgivelser.

Restaurering av gamlehuset innvendig. 

Gamlehuset - Fra undersiden.

Elektrisk anlegg.

Loftet.

Loftet.

2. etasje.

2. etasje - Entre

Vedlikehold og tilpasning av planløsning innvendig.

Butikken og posten var i drift da vi overtok eiendommen i 2005. Resten av bygget hadde stått ubebodd siden begynnelsen av 1960-tallet. Bygget bar preg av å ha blitt brukt som lekeplass og lagringsplass for ting og tang.

Etter at butikken og posten ble lagt ned i 2009, har vi hatt som mål å tilbakeføre planløsningen i gamlehuset og gjøre den mest mulig lik den opprinnelige planløsningen slik den var før butikken og posten ble utvidet. 

Opprinnelig bodde familien i 1. etasje og 2. etasje, mens tjenestefolket bodde på loftet hvor det var drengestue og soverom. Drengestuen og soverommene på loftet hadde egen inngang med egne trapp opp til loftet.

Trappene ble fjernet da Buskøy fikk egen telefonsentral. Trappene måtte fjernes for å gi plass til den polstrede rikstelefonkiosken. Den gamle telefonkiosken ble bygget inn og skjult bak sponplater da butikken ble bygd om på 1980-tallet. Etter at butikken ble nedlagt i 2009 har vi fjernet sponplatene og fått telefonkiosken fram i lyset igjen. Telefonkiosken er et lite klenodium slik den står idag. 

Det hører med til historien at vi fant igjen de to trappene på som hadde vært benyttet som adkomst til loftet for tjenestefolket, da vi ryddet hemsen over oljebua. Vi har brukt de to trappene i gårdsmuseet som adkomst til hemsen i oljebua og varelageret.

Vi har med unntak av de opprinnelige butikkarealene i 1. etasje, tilbakeført planløsningen i 1. etasje slik det må ha vært fra begynnelsen. I tillegg har vi integrert tilbygget som ble bygget i forbindelse med utvidelsen av butikken på 1980-tallet i planløsningen. 

På loftet, hvor det opprinnelig var drengestue og soverom for tjenestefolket, har vi også gjort tilpasninger og integrert resten av loftsarealene i planløsningen. I tillegg har vi innredet et lite museum på loftet med gamle gjenstander som vi har funnet i forbindelse med restaureringsarbeidet.

Rommene i 2. etasje er restaurert samtidig som planløsningen i 2. etasje er tilpasset for å gi plass til mer hensiktsmessige kjøkken- og baderomsløsninger.

Arealene i den opprinnelige butikken er innredet som "landhandel" og "spisestue". Vi har restaurert og satt i stand en del av de originale møblementene og plassert de i "salongen".

Vi har fjernet sponplatene på en av veggene i butikken og fått avdekket en av tømmerveggene fra herskapshuset som Buschfamilien bygde på 1700-tallet. 

Når vi fjernet sponplatene for å få frem igjen telefonkiosken kom også en del av det gamle postkontoret til syne. Det gamle postkontoret er innredet som museum, "kontor" og "bibliotek". Her har vi samlet en del bøker og og kontorutstyr sammen med skrivebordet til Georg Balchen Hess.

"Hagen" -1. etasje. 

Opprinnelig var det beboelsesrom i 1. etasje da huset ble bygget i 1888. Beboelsesrommene ble bygget om og ble en del av butikken da butikken og posten ble utvidet en eller annen gang på slutten av 1960-tallet.

Planløsningen i 1. etasje ble tilbakeført til den opprinnelige planløsningen etter at butikken ble nedlagt i 2009.

"Hagen" har kjøkken, stue, 2 soverom og bad. Det er montert egen varmepumpe og vedfyring i tillegg til paneovner i 1. etasje. 

Rester av den gamle kjøkkeninnredningen.

Reparasjon av brannmur.

Montering av ny kjøkkeninnredning.

Kjøkken.

Stue.

Soverom.

"Loftet"

På loftet, hvor det opprinnelig var drengestue og soverom for tjenestefolket, har vi også beboelsesrom. I tillegg har vi innredet et lite museum med gamle gjenstander som vi fant på loftet.

"Loftet" har kjøkken, bad, stue og 2 soverom. Det er mulighet for ekstra sengeplasser på loftet. Loftet har vedfyring i tillegg til panelovner.

På utsiden av "Loftet" er det et møterom/museum.

Loftet.

Loftet - soverom.

Stue.

Kjøkken.

Stue.

Museum

"Gavlen" - 2. Etasje.

Beboelsesrommene er restaurert. "Gavlen" består av kjøkken, stue, bad og et soverom. "Gavlen" har vedfyring i tillegg til panelovner.

Soverom - tilpasning av arae.

Stue.

Kjøkken - reparasjon av brannmur.

Kjøkken.

Spisestue.

Soverom

"Vågen" - 2. etasje

Beboelsesrommene er restaurert. "Vågen" består av kjøkken, stue, bad og 2 soverom. "Vågen" har panelovner, varmepumpe og vedfyring.

Soverom.

Stue.

Kjøkken.

Kjøkken.

Stue

Soverom.

Butikken/Postkontoret

Arealene i den opprinnelige butikken er innredet som "landhandel" og "salong". Vi har restaurert og satt i stand en del av de originale møblementene og plassert de i "butikken".

Samtidig har vi fjernet sponplatene på en av veggene i butikken og fått avdekket en av tømmerveggene fra herskapshuset som Buschfamilien bygde på 1700-tallet.

Når vi fjernet sponplatene for å få frem igjen telefonkiosken kom også en del av det gamle postkontoret til syne. Det gamle postkontoret er innredet som museum, "kontor" og "bibliotek". Her har vi samlet en del bøker og og kontorutstyr sammen med skrivebordet til Georg Balchen Hess.

Butikken - fjerning av sponplater.

Butikken - fjerning av gulvbelegg.

Postkontoret. Fjerning av sponplater.

Salongen.

Butikken og posten.

Piano.

Gamlehuset i 2019

Gamlehuset. Fasaden mot sjøen.

Gamlehuset

Hovedinngangen og altanen.

Gamlehuset 2019.

Utsikten fra trappa.

Gamlehuset 2019.

Kaiboden. Fasaden mot kaia.

Kaiboden.

Informasjonstavla med historien til det gamle handelsstedet.