Buskøy - en liten perle i havgapet i Nord-Solund

Muligheter for overnatting og leie av lokaler i historiske omgivelser.

Fjordkysten - Øyhopping

Vi ble forespurt av Vidar Hop Skyssbåter om å være med på et prøveprosjekt i august 2020 med sikte på å kartlegge interessen for en øyhoppingstur til Buskøy og øyene i Nord Solund. Vi sa ja til å være med på et forsøk tre søndager i august 2020.  

Dette var en nyttig erfaring å ta med seg videre.

Det er nå klart at forsøksprosjektet med en øyhoppingstur til Buskøy og øyene i Nord Solund blir videreført i sesongen 2021 med oppstart 20. juni. Det er lagt opp til to turer i uka, på torsdager og søndager i perioden fra 20. juni og frem til 15. august. Det blir stopp på Buskøy med guidet tur til avrettingsstaden, muligheter for servering i butikken og besøk i museet. Vi har også planer om en liten gardsbutikk og et lite galleri for de som er interessert i det.

Fjordskysten Øyhopping 2021

Øyhopping 2021 - Nord Solund

Bli med på Øyhopping til Nord Solund i 2021.

Opplev historiske Buskøy. Bli kjend med historien og nyt den vakre naturen heilt ute i havgapet i Nord Solund. Frå Hardbakke kan du bli med båten Solvik på øyhoppingstur i Nord Solund. Båten vil stort sett gå i roleg farvatn der ein passerar tronge sund og små bustader. Båtførar guider undervegs. Båten stopper på Buskøy der ein får guida omvising på den gamle handelsstaden. Her får du innblikk i stadens historie og dei ulike verksemda som har vert drevet på den gamle handelsstaden. Etter stoppet på Buskøy fortsetter turen gjennom dei små øysamfunna før den går i retur til Hardbakke.

TURBESKRIVING

Båten går frå Hardbakke til Buskøy med retur Hardbakke søndag frå 2. august til 16. august 2020. 11.00 Avgang med båten frå Hardbakke i Solund 12.00 Ankomst Buskøy med guida tur på den gamle handelsstaden 13.15 Avreise frå Buskøy 14.30 Ankomst Hardbakke.

GODT Å VITE

Kle deg etter vêret, då ein kan sjå seg om utandørs på turen. Hugs gode sko og ei vind- og vanntett jakke, vêret kan skifte brått. Det er mogleg å gjere turen om til ein dagstur. Det går ein ferje frå Rysjedalsvika klokka 09.05 og Rutledal 09.30. Ferja er på Krakhella klokka 10.10 og du vil ankomme Hardbakke rundt klokka 10.40. Du vil vere tilbake frå turen rundt klokka 14.30 og vil ha god tid til ferja som går tilbake til Rutledal og Rysjedalsvika 15.20.

HISTORIA OM BUSKØY

Heilt tilbake til siste del av 1600-talet bygde Fredrik Busch opp ein stor handelsstad med eit stor herskapshus, borgstove, fleire handelsbuer, jektenaus og jektehamn. Her fekk han kongeleg bevilling av Kong Fredrik IV til å drive «Kræmmerleie og gjestgivarverksemd» på Buskøy i 1705. i 1849 kjøpte Hans Christian Hess Buskøy, og sidan har Buskøy vert i Hess-familiens eige. Staden fekk tidleg postopneri, dampskipekspedisjon og telegrafstasjon. Georg Balchen Hess bygde Sveitserhuset, som fortsatt er hovudhuset på Buskøy. Seinare har driftige folk på øya drevet taremottak, fiskemottak, lakseoppdrett og steinindustri.

TURSTIAR PÅ BUSKØY

Kom tett på den vakre naturen på Buskøy. Turstiane på Buskøy viser deg kystnatur nær storhavet. Finn roen medan du vandrer i naturen over fargerike konglomeratberg, langs stille vatn og lune viker til lyden av bruset frå storhavet i vest. Nyt fantastisk panoramautsikt frå alle retningar. Her kan du sjå dei karakteristiske seglingsmerka Alden og Kinnaklova i nord, Norges vestlegaste fyr Utvær i vest, og i det fjerne – det endelause storhavet.

Øyhoppingstur til Nord Solund - annonse på Fjordkysten.

Øyhoppingstur til Nord Solund - beskrivelse.

Øyhopping - orientering om handelsstedets historie

Øyhopping - Guidet tur til avrettingsstaden/illustrasjoner

Øyhopping - Guidet tur til avrettingsstaden/informasjonsskilt