Buskøy - en liten perle i havgapet i Nord-Solund

Muligheter for overnatting og leie av lokaler i historiske omgivelser.

Det er merket flere turstier på Buskøy. Vegviseren ved grendevegen angir retning for de ulike turstiene..

Turstier på Buskøy- Oversiktskart

Turstier på Buskøy.

Kom tett på den vakre naturen på Buskøy. Turstiene på Buskøy viser deg kystnatur nær storhavet. Finn roen mens du vandrer i naturen over fargerike konglomeratberg, langs stille vatn og lune viker til lyden av bruset fra storhavet i vest.

Underveis kan du enkelte steder nyte fantastisk panoramautsikt i alle retninger; en kan se de karakteristiske seglingsmerka Alden og Kinnaklova i nord, Norges vestligste fyr Utvær i vest, og i det fjerne – det endeløse storhavet.

Er du heldig, kan du få et glimt av både hjort, oter, mink og røyskatt som alle lever på Buskøy. Løfter du blikket kan du få se bl.a. havørn på jakt etter bytte eller i krangel med en flokk skrikende måker etter seg.

Mange steder langs stiene får du et flott utsyn over Lågøyfjorden i vest og Årsfjorden/Buefjorden i nord. Lengst i vest kan du skimte storhavet. Her som overalt ellers i Solund fins det navn på det meste langs løypa: Jentetjørnane, Livdehellaren, Bruresenga, Reset, Stallane osv. Ofte er stedene gitt navn etter spesielle hendelser, formasjoner i terrenget, utseende eller lignende.

Spesielt utstyr.

Det er anbefalt at en har gode tursko som tåler vann, da turløypene går gjennom vått terreng. Ta gjerne med niste, og ekstra regntøy kan være godt å ha.

Hvordan kommer en seg til Buskøy:

Med Ekspressbåt:

Solund er lett tilgjengelig med ekspressbåt fra Bergen og Nordfjord, med Krakhella som stoppested. Fra Krakhella går det buss til Hersvik og lokalbåtrute til Buskøy.

Med bil:

Fra Bergen: Følg E39 nordover over Nordhordalandsbrua til du kjem til Instefjord. Her tek du av til venstre mot Rutledal. I Rutledal går det bilferje til Krakhella i Solund. Sjå http://www.fjord1.no/ for rutetider. Fra Hersvik går det lokalbåtrute til Buskøy. Fra Ålesund-Førde: Følg E39 sørover til Lavik ved Sognefjorden. Der kjører du videre ut langs fjorden til Rysjedalsvika. Der går ferja via Rutledal til Krakhella. Sjå http://www.fjord1.no/ for rutetider.

Buskøyhola

Utsikten fra Buskøyhola.

Store Steinen/Buskøyvatnet

Langs stien til Store Steinen - Jentetjørnane

Store Steinen - 59 meter over havet

Utsikten mot Nord Øst

Varden/Fyrlykta på Buskøygavlen

Utsikten fra Varden mot Alden

Store Steinen/Buskøyvatnet

Lille Buskøyvatnet islagt en sen høstdag.

Varden/Fyrlykta på Buskøygavlen

Varden i vinterdrakt.

Livdehellaren/Norde Myra

Fjellformasjon mot Buefjorden

Livdehellaren/Norde Myra

Den gamle fjøsvegen.

Store Steinen/Buskøyvatnet

Langs stien til Store Steinen - panorama mot vest.

Varden/Fyrlykta på Buskøygavlen

Fyrlykta på Gavlen.

Dyreliv - Niser

Dyreliv - Villmink

Dyreliv - Ørn

Tistel

Solnedgang ved Alden

Myrull

Avrettingsstaden - litt historie

Livdehellaren

Turløyper - informasjonstavle